Visor från Norden

Programidé


Jag framför mest svenska visor, men även visor, från övriga Norden. bl.a. från Norge och Finland. Visor av klassiska visdiktare som Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Ruben Nilsson, Stefan Demert, Bengt Sänd m.fl. samt lite okända visor och dängor plockade från folksjälen.

Blandat visprogram:

En blandning av visor från ovannämnda visdiktare, anpassat efter åhörarna. Alltså från vackert till ekivokt, visor och dängor. Men naturligtvis även ca. 30 - 45 min. specialprogram med:

Evert Taube

Visor av vår nationalpoet. Jag framför kända visor såsom Vals på Ängön, Fritiof i Arkadien, Calle Schewens vals men även lite mer okända visor som jag blandar med lite annekdoter kring vår visskald och lite annat.

Cornelis Vreeswijk

En blandning av Cornelis visor och översättttningar som han gjorde under sin levnad. Jag berättar lite historik över vår älskade Cornelis.

Stefan Demerts visor och dikter....underfundiga, roliga, tänkvärda!

Stefans visor var ofta humoristiska men det finns också visor med eftertanke. Stefan hade en iaktagelseförmåga som han förmedlade. Visor om vårt samhälle, vår människosyn och om naturen handlar detta program om.

Ruben Nilsson

Har skrivit några mycket välkända låtar såsom "Den odödliga hästen", Trubaduren, Åkare Lundgrens begravning m.fl.Han var konstnär, plåtslagare, trubadur. Visor hämtade från 30- och 40 och 50 talets Sverige. Visor som Fred Åkersröm lanserade på nytt på 70-talet. Visor med ironi, glimten i ögat  och mycket humor.

Visor för speciella tillfällen såsom "Kura skymning" begravningar, födelsedagar mm

Program som sätts ihop med ett knippe visor som jag plockar från min ca 100-talet visor som finns lagrat. Stämningsfulla och vackra visor vid brasan, kaffetåren eller i naturen. Allt efter önskemål!

Kostnad: 1500:- ./. skatt +resa

Jag har egen liten ljudanläggning. Men helst framträder jag utan förstärkt ljud.

Har du några önskemål runt program, ring mig och ventilera.

 


(Lämna tom)

 

Här nedan ser du några kommentarer från tidigare spelningar:

Tusen tack för en jättetrevlig kväll i Mörrums hembygdgård. Det är så roligt när du blandar visor med anekdoter. Verkligen uppskattat.

En nöjd besökare!

 

Trots problem med ljud, teknik mm på Golfkrogen i Ronneby så blev det en trevlig eftermiddag med många fina visor och några som jag aldrig hört eller sett.

Karin

 

Tack från oss på Hinseblick för alla roliga, trevliga och många annorlunda visor som gav mycket skratt. Hoppas du snart kommer åter.

 

Meddelande på SMS.

Det blev ju mycket bra på Dockside i lördags. Fina roliga visor, berättelser mm. Efter dig kom Plura och Py. Vilken kväll. Tack för fina sommarminnen.

Eva, Marit och Bert från Örebro

God morgon Christer!
Det var en mycket trevligt stund i vår trädgård och det uppskattades mycket av alla. Det var betydligt fler som lyssnade än vi som var ute i trädgården. Många balkongsittare var det och jag har fått mycket positiva ord om er fina och trevliga underhållning. Bra låtval och tydlighet i röster och allt var perfekt. Hoppas att vi ses igen.
Dom som har hand om utbetalningarna har just nu semester men pengarna kommer så snart det är möjligt.
 Mvh
 Kjell Johansson
ordf. i Brf Vattentorget

 

Tack för en trevlig visstund med många roliga visor och berättelser på Kulturcentrum i Ronneby. Hoppas du kommer åter någon gång.

Två som blev glada

Tack för senast på Spraglehall och som vanligt gör du en kanonspelning som var uppskattad av alla. Ha de gott och fortsatt trevlig sommar / Olle Stanleysson

 

Tack för en jättefin visstund du bjöd på under östersjöfetivalen. Fina visor och mysig miljö.
Kan inte bli bättre
Alice och Eivor

 

Att fira Lucia på Café Wadman är väldigt ovanligt, dock bjöds det på glögg och hemmagjorda pepparkakor när publiken kom. Uppskattades mycket! Inget firande men FRIA TYGLAR ruckade på sina principer och fungerade som allsångskreatörer under första halvan av kvällen. I samband med allsjungandet var det quiz. Det lyckades alldeles utmärkt, det var ingen som hade alla rätt. Vi fick dock beröm för valet av allsångerna.

Efter paus med mer hembakt var det dags för kvällens gäst: Christer Pilelöw från Karlshamn. Denne trogne arbetshäst som slitit för visan som kulturform i många år. Han framförde ett blandat visprogram med allt från otrogna taxichaufförer till kärlekens besvärligheter. Flera visor från Finland och Norge fanns med i programmet. Alltid när de nordiska visorna får plats. Publiken tackade med varma applåder och det var massor med positiva reaktioner.

FRIA TYGLAR tackar Christer för en fin visstund.

Tack Christer för ett utomordentligt framförande och ja, allt gick finfint och alla verkade helnöjda.
Både personligen och med dom jag har pratat med tyckte att det var nog det bästa startfältet vi har haft på Fritt Spelrum. Hög klass rakt igenom och den variationen vi eftersträvar i programmet.
Tack än en gång,
Med vänlig hälsning / Olle Stanleysson

 

Tack Christer, för att du kom och bidrog till underhållningen på vårt 20-årsjubileum, både från scenen och på den efterföljande festen. Det uppskattades mycket.

Ingegärd Sundell, VV-Båstad

 

Hej Christer Tack för en jättefin visstund i Kyrkhult

 

Visor är inte finkultur, men kultur när den är som finast.

 

© 2012 Pilelow.se. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)